Dinner in the Skyn menestystarina

dinner in the sky 2016 suomi

Dinner in the Sky on kansainvälinen ravintolakonsepti, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Brysselissä vuonna 2006. Nykyään konsepti on levinnyt yli 40 eri maahan. Ajatuksena on, että ruokailijat ja ravintolan henkilökunta nostetaan nosturilla 50 metrin korkeuteen syömään ja nauttimaan upeista maisemista. Nousu ja lasku kestävät vain vajaan minuutin.

Korkeista paikoista ja hyvistä ruoista pääsee nauttimaan kerralla 22 henkilöä. Tuolien pyörimiskulma on 180°, joten niiltä on helppo katsella maisema useampaankin suuntaan. Yläilmoissa menusta vastaavat huippukokit. Valittavana on aamiainen, lounas, illallinen tai cocktail- ja shamppanjahetkiä.

Aluksi ruokailijat köytetään tuoleihin turvavöillä ja sen jälkeen illallispöytä nostetaan yläilmoihin nosturin avulla. Ammattilaiskokit, tarjoilijat ja turva-alan ihmiset takaavat turvallisen kokemuksen, jossa vaarallisin tilanne on se, että joku pudottaa ruokapöydästä jotakin maahan. Erikoiselta homman saa tuntumaan se, että jalkojen alla ei ole muuta kuin ilmaa.

dinner in the sky suomi

Vieraat voivat keskittyä vain nautiskelemaan niin ruoasta, tunnelmasta kuin myös näkymistä. Varsinaita keittiötilaa ei ole laisinkaan vaan ruoan laitto tapahtuu nostopaikan alapuolella olevassa pikkuisessa keittiössä.

Alkupalat tulevat tarjolle jo nostovaiheessa. Kun vieraat nauttivat alkupaloista, kokit valmistelevat pääruokia ravintolakorissa. Vaikeaksi ruoan valmistamista tekee myös poikkeuksellinen tilanne, jonka vuoksi tulee ottaa huomioon myös esimerkiksi se, että ruoat eivät lentele lautasilta tuulella. Tunnelman takaa live-artistin musisointi. Pääruokailun jälkeen, vieraat lasketaan takaisin maahan, jossa heille tarjoillaan jälkiruoka. Jälkiruoan aikana nosturia ei nosteta enää ylös asti vaan puoleen väliin, jolloin vieraat pääsevät vielä nauttimaan kauniista näkymistä.

Ei olekaan mikään ihme, että dinner in the sky on suosittu ja sen suosia kasvaa jatkuvasti!

Anu

Anu Jokela, elämyskirjoittaja

Piditkö tästä artikkelista? Lue myös Illallinen taivaalla – Dinner in the Sky.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s