Dinner in the Sky on kansainvälinen ravintolakonsepti, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Brysselissä vuonna 2006. Nykyään konsepti on levinnyt yli 40 eri maahan. Ajatuksena on, että ruokailijat ja ravintolan henkilökunta nostetaan nosturilla 50 metrin korkeuteen syömään ja nauttimaan upeista maisemista. Nousu ja lasku kestävät vain vajaan minuutin.
Korkeista paikoista ja hyvistä ruoista pääsee nauttimaan kerralla 22 henkilöä. Tuolien pyörimiskulma on 180°, joten niiltä on helppo katsella maisema useampaankin suuntaan. Yläilmoissa menusta vastaavat huippukokit. Valittavana on aamiainen, lounas, illallinen tai cocktail- ja shamppanjahetkiä.
Aluksi ruokailijat köytetään tuoleihin turvavöillä ja sen jälkeen illallispöytä nostetaan yläilmoihin nosturin avulla. Ammattilaiskokit, tarjoilijat ja turva-alan ihmiset takaavat turvallisen kokemuksen, jossa vaarallisin tilanne on se, että joku pudottaa ruokapöydästä jotakin maahan. Erikoiselta homman saa tuntumaan se, että jalkojen alla ei ole muuta kuin ilmaa.
Vieraat voivat keskittyä vain nautiskelemaan niin ruoasta, tunnelmasta kuin myös näkymistä. Varsinaita keittiötilaa ei ole laisinkaan vaan ruoan laitto tapahtuu nostopaikan alapuolella olevassa pikkuisessa keittiössä.
Alkupalat tulevat tarjolle jo nostovaiheessa. Kun vieraat nauttivat alkupaloista, kokit valmistelevat pääruokia ravintolakorissa. Vaikeaksi ruoan valmistamista tekee myös poikkeuksellinen tilanne, jonka vuoksi tulee ottaa huomioon myös esimerkiksi se, että ruoat eivät lentele lautasilta tuulella. Tunnelman takaa live-artistin musisointi. Pääruokailun jälkeen, vieraat lasketaan takaisin maahan, jossa heille tarjoillaan jälkiruoka. Jälkiruoan aikana nosturia ei nosteta enää ylös asti vaan puoleen väliin, jolloin vieraat pääsevät vielä nauttimaan kauniista näkymistä.
Ei olekaan mikään ihme, että dinner in the sky on suosittu ja sen suosia kasvaa jatkuvasti!
Anu Jokela, elämyskirjoittaja
Piditkö tästä artikkelista? Lue myös Illallinen taivaalla – Dinner in the Sky.